Advertorial

Categorieën

Gepubliceerd op 26 februari 2018

Waarom Gehoorverlies Slecht Is Voor Uw Gezondheid

Gehoorverlies is een ernstig probleem waar veel mensen mee te maken hebben. In Nederland zijn ongeveer 1,5 miljoen mensen slechthorend. Dat komt neer op zo’n 10% van de bevolking. Vroeg of laat krijgt bijna iedereen met gehoorverlies te maken. U bent echt niet de enige, al voelt dat misschien soms wel zo.

Twijfelt u wel eens over uw gehoor? Gehoorverlies is niet alleen heel vervelend voor u en uw omgeving. Het is ook nog eens erg slecht voor uw gezondheid. Het wordt daarom altijd aangeraden om zo snel mogelijk actie te ondernemen zodra u merkt dat uw gehoor verslechterd. op deze manier kunt u verdere gehoorschade voorkomen. 

Slechthorenden wachten vaak te lang voordat ze iets aan hun gehoorverlies doen. Wist u dat mensen hun eerste bezoek aan een audicien gemiddeld zeven jaar uitstellen? Al die tijd gaat het gehoor verder achteruit. Dat is eeuwig zonde want het gehoor is een van onze belangrijkste zintuigen en schade aan het gehoor is vaak niet helemaal te herstellen.

Met een hoortoestel kan uw brein geluiden weer gemakkelijker verwerken. Goed horen kost daardoor veel minder moeite. Zo houdt u meer energie over om te genieten van het leven. Maak ook snel een vrijblijvende afspraak om uw gehoor te laten testen!

Selecteer uw leeftijd en ontdek of u in aanmerking komt!

Hoe herkent u gehoorverlies en wat zijn de gevolgen?

Merkt u dat u in sommige situaties minder goed hoort? Kost het u meer moeite om mensen goed te verstaan? Zet u uw radio of televisie steeds harder? Hoort u de deurbel niet meer? Vindt u het lastig om te bepalen waar het geluid vandaan komt? Of heeft u vaak last van vermoeidheid? Dit zijn vaak symptomen van gehoorverlies.

Gehoorverlies kost veel mentale energie. Dit komt omdat het brein van slechthorenden veel harder moet werken om bijvoorbeeld gesprekken te kunnen volgen. Het gevolg hiervan kan emotionele uitputting zijn wat weer kan leiden tot angsten en depressies. Omdat het voor slechthorenden lastiger wordt om contacten te onderhouden, komen zij vaak in een sociaal isolement. Om te voorkomen dat uw gehoor verder achteruit gaat, is het verstandig om uw gehoor te laten testen. Mogelijk maakt een hoortoestel het leven voor u weer een stuk aangenamer. 

Een hooroplossing voor elk budget!

De kosten van een hoortoestel vallen voor een groot deel onder de basisverzekering. Wilt u precies weten welk hoortoestel voor u het meest geschikt is en wat de eventuele kosten hiervoor zijn? Beter Horen heeft voor elk budget een passende oplossing.

Bij Beter Horen kunt u via alle zorgverzekeraars een vergoeding ontvangen voor uw hoortoestel. Klanten van Zilveren Kruis, Avero Achmea, Interpolis, FBTO, Pro Life, OZV of ZieZo betalen bij deze audicien bovendien geen eigen risico. Bent u elders verzekerd? Ook dan kunt u rekenen op een passende oplossing van de audiciens van Beter Horen.

Hoe kunt u gratis hoortoestellen testen?

Deze online service maakt het eenvoudiger voor gepensioneerden om hun gehoor gratis te laten testen. Bij de audicien winkels van Beter Horen kunt u nu vrijblijvend een hoortoestel op proef krijgen. Ontdek eenvoudig of u in aanmerking komt!

Stap 1: Klik op uw provincie en kom in aanmerking voor een GRATIS GEHOORTEST bij u in de buurt.

Stap 2: Beantwoord een paar simpele vragen en deze website helpt u verder om vrijblijvend een hoortoestel uit te proberen.

Wilt u uw gehoor gratis laten testen?

Ontdek eenvoudig of u in aanmerking komt!


Selecteer uw leeftijd en ontdek eenvoudig of u in aanmerking komt:

Jonger dan 50 >
50 - 60 >
60 - 70 >
Ouder dan 70 >