Zoekt u een oplossing voor uw verslechterde gehoor? Loopt u nu al een tijdje in twijfel rond over de toestand van uw hoorsituatie? Als u overweegt om eens te laten kijken naar uw gehoor dan is het handig om te weten hoe dit precies in zijn werk gaat. Het testen van het gehoor bij een hoorspecialist is vandaag de dag een fluitje van een cent. In 5 stappen kunt u vanaf de eerste afspraak in het bezit zijn van een geheel nieuw hoortoestel!

Stap 1 Begin met een afspraak

In Nederland kunt u zonder problemen langsgaan voor een bezoek bij een hoorspecialist. Toch is het handig om van tevoren al een afspraak te maken met de hoorspecialist! Zo voorkomt u onnodig wachten en krijgt u alle aandacht, tijd en zorg van de audicien om u verder te helpen.

Stap 2 Gratis hoortest

Bij het testen van uw gehoor krijgt u eerst een snelle scan om te zien of u daadwerkelijk gehoorverlies heeft. Zo kan het zijn dat u na 3 minuten alweer lekker naar huis mag gaan wanneer uw oren in orde zijn. In geval van gehoorverlies wordt er eerst gekeken of er enige afwijkingen of beschadigingen zijn. In ongeveer 20 minuten ontdekt u uw gehoor er ongeveer voor staat. Zo heeft u een beeld van uw hoorsituatie en waar precies het probleem zit.

Stap 3 Ontdek het hoortoestel dat bij u past

Nu de hoorspecialist en u een indruk hebben gekregen over uw hoorsituatie is het van belang om een nog beter beeld te schetsen. Dit kan met een uitgebreid hooronderzoek. Meestal kost dit ongeveer anderhalf uur bij de hoorspecialist. Na het hooronderzoek krijgt u een deskundig advies. Dit advies is afgestemd op uw persoonlijke hoorsituatie. Zo vindt u altijd een hoortoestel dat het beste bij u past.

Stap 4 Proefperiode 

Het is natuurlijk even wennen zo’n nieuw hoortoestel. Gelukkig is het bij de meeste hoorspecialisten daarom mogelijk om voor een paar weken gratis het nieuwe hoortoestel uit te proberen. Is het toestel toch niet helemaal wat u zocht na gebruik? Dan kunt u gerust nog eens langskomen bij de audicien voor een andere hooroplossing.

Stap 5 Aankoop en service hoortoestel

Een hoortoestel schaft u pas aan wanneer u volledig overtuigd bent van uw verbeterde hoorsituatie. Bij de meeste hoorspecialisten in het land kunt u tot wel 5 jaar service krijgen ter ondersteuning van uw gehoor. Zo weet u altijd waar u aan toe bent en wordt de kwaliteit behouden.